Backpacking på budsjett – Jorden rundt uten full bankkonto

by Prof. Rupert Dickinson IV

Backpacking blir stadig mer populært, også blant nordmenn, men det er ikke til å stikke under en stol at det fort kan bli nokså dyrt å reise langt og lenge. Det er ikke alle som har muligheten til å spare opp flerfoldige titusener før de skal ut på tur, og da er det viktig å reise riktig!

Flybilletter

Det aller første man bør tenke på er selvsagt flybillettene. Ofte kan man spare gode penger på å være fleksibel i forhold til både destinasjon og dato, så å holde reiseruten så åpen som mulig kan være lurt. For å sammenligne priser og muligheter er det lurt å bruke en side som gjør mye av jobben for deg, og et godt alternativ her er Travelmarket.

Opphold

Når man så er fremme ved destinasjonen er det overnatting man kan spare mest penger på. Styr unna de store hotellene, og prøv deg heller på gjestehus, homestay eller til og med couchsurfing. Her er det viktig at man fortsatt tenker sikkerhet, så sørg for at du velger overnattingssteder med gode anmeldelser. Det er fullt mulig å bo gratis, sjekk for eksempel hva VG har å si om den saken.

Mat

Et tredje budsjettpunkt som det brukes en del penger på er selvsagt maten. Unngår man store turistrestauranter og restaurantkjeder kan man spare mye penger. Let etter restaurantene hvor de lokale spiser – her er sjansen stor for at maten er både god og billig. Husk at du ikke alltid vil finne menyer på engelsk, men det betyr bare muligheten for å teste ut noe helt nytt og spennende. Husk alltid at det er lurt å ha med enkle legemidler i tilfelle matforgiftning, og sjekk gjerne Folkehelseinstituttet for tips om hva man kan gjøre for å unngå å bli syk mens man er ute på reise.