Første gangen på backpacker-reise: Raske tips

by Prof. Rupert Dickinson IV

Backpacking har blitt en moderne trend blant unge mennesker som har lyst til å utforske jordkloden uten å bruke store formuer. Man slenger på seg en ryggsekk og kjøper en enveisbillett for deretter å ta ting som det kommer. Men mange gjør feil på sin første tur – feil man senere angrer på. Selvfølgelig bør man lære slike ting på egen hånd, men et par tips skader ikke;

Pakk lett

Du trenger ikke ha med deg tretti t-skjorter og tjue par shorts. Ingen bryr seg om klær utenfor Europa og USA. Du kan enkelt ha på deg samme shorts tre-fire dager. En stor feil mange backpackere gjør er at de har med seg altfor mye. Prøv å begrense deg selv til håndbagasje for en mye kulere (og enklere) tur.

Hold deg unna andre backpackere

Mange backpackere mener at de ikke er «turister», men «reisende». Men mange gjør feilen at de søker opp andre backpackere for å dele gleden av å reise. Det er moro, det, men man går glipp av lokalbefolkningen! Legg igjen blygselen hjemme, og smil til folk rundt deg – du vil bli overrasket over hvor mange fester, middager og turer du vil bli invitert på av lokalbefolkningen.

Tog og buss er bedre enn fly

Joda, det går raskere med fly, og du får sett flere storbyer og land. Men du går glipp av omgivelsene, av småbyene, av det lokale livet! Ta lokale busser og tog, så vil du få se hvordan menneskene bor i det landet du besøker. Kanskje vil du også få noen nye venner?