Risikoer ved backpacking

by Prof. Rupert Dickinson IV

Backpacking er ikke bare fest og moro. Det er krevende, og absolutt ikke for alle. Er du redd for rotter? Hater dårlig hygiene? Må spise tre måltider om dagen? Da er backpacking neppe for deg. For det handler litt om å «grave seg ned i gjørma». Slik man møter ekte mennesker, uten stive masker og falske smil.Den største risikoen ved backpacking er at du forelsker deg i ett sted og bestemmer deg for å bli der. Det er greit nok, men man kan ende opp i problemer med myndighetene hvis visumet plutselig går ut!Et par gode tips kan vi dog gi;

1. Vær forsiktig med isbitene

Når du bestiller drikke, uansett hvor du er, består isbitene oftest av vann fra springen. De fleste bakterier dør når vann fryser, men noen blir igjen.

2. Ikke vær naiv

Enkelte drittsekker vil prøve å utnytte at du er ny i landet eller byen. Ikke la deg villede av tyver og lignende – sørg for å kun ha småpenger i lomma, resten bør du oppbevare et annet sted. Samtidig må du ikke være altfor mistenksom – finn en balanse.

3. Sov godt. Og rent.

Kroppen din er ikke kjent med bakterier fra andre land. Betal heller noen kroner ekstra for å sove på et bedre vandrerhjem, eller et privat rom om du kan.