Utrolige opplevelser for deg som er ryggsekkturist!

by Prof. Rupert Dickinson IV

Hva har høyest prioritet for en ryggsekkturist? Oftest er det først og fremst fantastiske opplevelser til fantastisk lave priser. Du kan faktisk reise til eksotiske steder og oppleve en hel masse på et lite budsjett, men det du burde ha nok av, er tid. For jo lenger du kan være på et billig sted, jo mer verdt det er de ofte høye prisene du må betale for å først komme deg dit. Her følger en liste med herlige destinasjoner som bør inspirere deg til å pakke sekken!

Thailand er fortsatt verdt det!

Det er kanskje en stund siden Thailand var lite besøkt og hadde en aura av mystikk og uoppdaget land. Men, det er fortsatt mulig å ha autentiske opplevelser i Thailand. Nøkkelen til dette er å unngå steder med strender og store hoteller. Legg turen til nordlige regioner og til innlandssteder. Her kan du som ryggsekkturist fortsatt oppleve eksotisk natur for en billig penge. Den thailandske maten er billig og god, du kan få et måltid for bare en dollar, og dersom du er villig til å dele rom med andre ryggsekkturister kan en natt koste så lite som tre dollar. Når du først har kommet deg dit, kan du altså loffe rundt i Thailand i månedsvis for en rimelig penge. Og det er svært mye du kan oppleve i Thailand. Her er et eksempel på ti helt fantastiske aktiviteter som er et godt utgangspunkt for reisen.

Hong Kong har magiske naturopplevelser?

Dette kommer kanskje som en stor overraskelse, for man tenker vel ikke først og fremst natur når man tenker på Hong Kong. Det er skyskrapere og pulserende byliv som er de første assosiasjonene, og travel turisme sentrert rundt Hong Kong Disneyland og den slags. Men, Hong Kong har mer å by på. Maten er utrolig god og billig. Og Hong Kong er altså omgitt av beskyttet natur som er unik og vakker, full av sjeldne fugler og autentiske opplevelser. En svært anbefalt tur er “Dragon’s Back”, en prisvinnende tursti som gir deg utsikt til byen, kysten, fjellene og havet. Denne opplevelsen anbefales varmt blant annet av en av de største pokeraktørenes pokerspiller Katchalov. Du bør være i relativt god form når du begir deg ut på “Dragon’s Back”.

En smak av Afrika

Marokko er et flott alternativ for deg som ryggsekkturist. Maten er utrolig billig, og du kan lett leve svært godt på rundt 10-15 dollar per dag. Overalt finner du ferskpresset appelsinjuice og den tradisjonsrike mynte-teen for nesten ingenting. Marokko har herlig natur, og deler av landet er varmt også om vinteren dersom du vil slippe unna snø og kulde i Norge. Marrakech bør absolutt oppleves, og her kan du sove på ungdomsherberge for rundt 5 dollar for en natt, selv om du må regne med at standarden er lavere enn du er vant til. Marokko har svært variert natur, og du kan loffe rundt på herlige, varme strender eller gå lange turer i de vakre fjellene. Det er en opplevelse å se en ekte kasba, og en tur til Sahara vil være et minne for alltid.

Turistfrie Georgia

Dette er den rette tiden for en ryggsekkferie til Georgia! Georgia er nærmest helt uoppdaget av turister, og det er jo i skikkelig ryggsekk-ånd. Det er faktisk mange som snakker engelsk i Georgia, noe som jo er en fordel for kommunikasjonen. Prisene er utrolig lave, du kan blant annet finne overnatting i Tbilisi for så lite som 7 dollar for en natt. Hovedstaden i Georgia er svært sjarmerende, så sørg for at du utforsker denne før du igjen pakker sekken og utforsker mer avsidesliggende steder. Maten er spennende og billig, du kan enkelt finne et måltid for rundt 4 dollar, og for enda mindre dersom du spiser på en av de herlige matbodene.