Må-se-destinasjoner for backpackere

by Prof. Rupert Dickinson IV

Er du glad i å reise, vil du sikkert finne de mest spennende, interessante stedene verden rundt. Backpackere er generelt mer eventyrlystne enn vanlige turister, derfor kan man anbefale veldig spesielle steder. Snakker vi «må-se-destinasjoner» for backpackere, må man dele de opp i ulike typer.

Historie

Bagan i Myanmar er det hotteste stedet der ute for øyeblikket, og det med god grunn. Forestill deg hundrevis av eldgamle templer, omringet av uforstyrret natur og med en mystisk atmosfære. Praktisk talt ingen begrensninger betyr at du kan klatre opp i ett av de høyeste templene og skue ut over et fantastisk landskap der hundrevis av spisse tupper fra de buddhistiske pagodene stikker opp. Fortsatt rimelig fritt for turister, så du bør skynde deg hvis du vil være blant de første!

Natur

Amazonas-jungelen i Brasil er noe av det mest utrolige du kan beskue. Spesielt om du hopper inn på en av de lokale båtene som tar brasilianere opp og ned Amazonas-elven. Visste du forresten at det finnes en storby midt i jungelen? Ja, for å komme seg til Manaus må man enten ta båt eller fly. Google forresten etter Lencois Maranhenses National Park om du vil se et Brasil de færreste kjenner til.

Strand

«Alle» har vært i Thailand og Bali, men hvor mange har tatt turen til Sihanoukville i Kambodsja? Denne fantastiske byen byr på to urørte strender, der det fortsatt er ytterst få turister, men infrastrukturen er klar for dem. Forestill deg en liten bungalow rett på stranden for 100 kroner natten, og den billigste alkoholen i regionen. Hippie-stemning og kjærlighet i luften!